Adrian Oros își anunță demisia din funcția de Ministru al Agriculturii; Aflăm motivele din spatele acestei decizii

0
450
Adrian Oros

Finalul lunii septembrie vine cu o veste neașteptată și anume demisia lui Adrian Oros din funcția de Ministru al Agriculturii. Acesta și-a anunțat decizia oficial prin intermediul paginii sale de Facebook, acolo unde a punctat și motivele care l-au împins la acest gest. Detalii avem în rândurile de mai jos.

Oros își începe acest act de demisie prin specificarea faptului că pentru premierul Florin Câțu, agricultura și industria alimentare nu au fost niciodată văzute ca priorități. Avem și explicații mai jos:

  • Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuția bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare. La rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă.
  • Nu există suficientă determinare pentru eradicarea activității samsarilor, a vânătorilor de subvenții și a pieței negre, care afectează fermierii corecți. În aceste condiții, orice subvenție sau formă de sprijin devine ineficientă.
  • În PNRR nu a fost cuprins nici un proiect major pentru agricultură. Asta cu toate că în primul draft trimis la Comisie în noiembrie 2020, PNRR conținea un proiect complex. Acesta viza gestionarea apei în agricultură (irigații, desecare/drenaj și sistem antigrindină), în valoare de 6.5 miliarde euro. Proiectul era asumat în Programul de guvernare, alături de Rețeaua de depozitare, procesare și distribuție a produselor românești, alt proiect care nu a mai avut loc în PNRR.

Adrian Oros a declarat faptul că a decis să demisioneze pe parcursul zilei de ieri. A ajuns la concluzia că nu există vreo șansă să se schimbe ceva la nivel guvernamental. Acesta spune că cel mai corect este să părăsești echipa în care nu te mai regăsești. Rămâne de văzut cine va loc locului lui Oros și care dintre punctele din programul său de guvernare vor fi continuate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here