Agenția Mondială Antidoping ia în calcul scoaterea canabisului de pe lista substanțelor interzise

0
320
Canabisului

Una dintre știrile săptămânii este cu siguranță aceea că Agenția Mondială Antidoping ia în calcul scoaterea canabisului de pe lista substanțelor interzise. Descoperim că includerea canabisului pe lista substanțelor interzise va fi reanalizată și asta la doar câteva luni după o situație care a făcut furori în lume.

Vorbim despre suspendarea atletei Sha’Carri Richardson, vedeta sprintului american, care a fost suspendată pentru utilizarea acestei substanțe. Aceasta a ratat astfel participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Descoperim faptul că în 2022 va avea loc o examinare științifică a canabisului.

Decizia a fost luată de către Comitetul Executiv al Agenției Mondiale Antidoping (AMA/WADA) după o reuniune petrecută în Istanbul. Iată ce a declarat agenția în cadrul unui comunicat de presă oficial:

„După primirea cererilor de la o serie de părţi interesate, (Comitetul Executiv) a aprobat decizia Grupului consultativ de experţi ai listei de a iniţia, în 2022, o examinare ştiinţifică a statului canabisului. În prezent, canabisul este interzis în competiţie şi va continua să fie şi în 2022.”

În altă ordine de idei aflăm și faptul că susținătorii consumului de canabis for să facă un referendum. Cei din Italia au strâns suficiente semnături pentru a declanșa un referendum privind liberalizarea consumului de canabis. Vorbim despre 500.000 de semnături și aflăm că referendumul implică și legalizarea creșterii plantei de canabis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here