Agricover, SeedBlink și Microsoft lansează Nextcelerator – The Digital Agriculture Hub; Un accelerator pentru afacerile CEE AgriTech

0
1905
Nextcelerator

Începutul săptămânii aduce vești noi din domeniul agriculturii, cu un parteneriat pus la cale între Agricover, SeedBlink și Microsoft. Cele 3 companii anunță lansarea lui Nextcelerator – The Digital Agriculture Hub. Acesta este un accelerator pentru afacerile CEE AgriTech și mai multe detalii avem în rândurile de mai jos.

Acest accelerator este digital este conceput pentru a ajuta startup-urile AgriTech aflate în stadiu incipient să sporească viteza inovației în sectorul agricol din CEE. Printre parteneri se află grupul Agricover – principalul jucător în agribusiness-ul românesc, activ de peste 20 de ani în agri-business, agri-tech și agri-finanțare.

Ce este Nextcelerator?

Apare și SeedBlink, platforma europeană de investiții pentru startup-uri tech și Microsoft, prin filiala dedicată sprijinirii startup-urilor. Nextcelerator este deschis antreprenorilor din sectorul AgriTech. Sunt vizați cei cu un startup în stadiu incipient fondat în Europa Centrală și de Est, cu un MVP deja testat și planuri de scalare internațională.

Suntem informați că acest program va folosi sesiuni de mentorat pentru a identifica vulnerabilitățile și oportunitățile startup-urilor. Ulterior va implementa mecanisme de sprijin adecvate sub formă de cursuri de formare, planificare de afaceri, mentorat și înlesnirea accesului la fermieri profesioniști și jucători din agricultură.

În cazul acestui program, scopul general este acela de a dezvolta capacitatea startup-urilor și antreprenorilor din domeniul agriculturii pregătite pentru piața din Europa Centrală și de Este, astfel încât aceștia să aibă un potențial mai mare de a genera venituri durabile și pentru a-i conecta cu parteneri de investiții care să le susțină viziunea.

Mai aflăm și faptul că acele startup-uri selectate vor avea acces la 4 sesiuni săptămânale de mentorat individual. Acestea vor fi concentrate pe abilitățile antreprenoriale. Exemple sunt dezvoltarea unui model de afaceri, finanțarea unei afaceri și planificarea lansării. Vor fi și masterclass-uri unice adaptate nevoilor startup-urilor.

Subiectele vor fi unele variate, de la vânzarea către fermieri sau încheierea de parteneriate. Sau până la aplicarea inteligenței artificiale în agricultură sau dezvoltarea de noi tehnologii. Cei interesați pot afla mai multe despre program de aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here