„Ciugud Smart Village”, exemplu de bune practici în Germania; Cum a ajuns satul din România model de urmat pentru partenerii din afară?

0
561
Ciugud

O delegație a Districtului Prignitz, Landul Brandenburg, Republica Federală Germania, s-a aflat, ieri, într-o vizită de lucru la Ciugud, scrie Primăria Ciugud pe pagina oficială de Facebook

Prezenți au fost președintele districtului, Torsten Uhe, însoțit de Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba. 

În cadrul întâlnirii a avut loc o conversație despre schimbul de bune practici în domeniul digitalizării, urmată de o vizită a Școlii Gimnaziale Ciugud, prima școală smart din mediul rural din România. Delegația a participat la simulare unei ore interactive și i-a fost prezentat modul de predare abordat la nivelul școlii.

Partenerii germani au aflat și cum a fost construit conceptul „Ciugud Smart Village” și ce soluții au fost implementate la nivelul comunei pentru digitalizarea serviciilor publice, a educației sau pentru reducerea consumului de energie și protejarea mediului înconjurător.

În urma acestei vizite bilaterale, s-a stabilit că proiectele de la Ciugud vor fi folosite ca exemple de bune practici de către Districtul Prignitz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here