Comercializarea de carne de vită premium din rasa „Bălțata Românească” va începe curând în România

0
628
Carne

Începutul săptămânii vine și cu o știre pentru gurmanzi, mai ales pentru cei care apreciază gustul premium al cărnii de vită. Aflăm faptul că în perioada următoare va începe pe plan local comercializarea de carne de vită din rasa ‘Bălțata Românească‘. Detalii extra avem în rândurile următoare.

Ce descoperim este faptul că acest tip de carne se va regăsi curând pe rafturile marilor magazine din țară. Primele produse au fost pregătite pentru vânzare de către Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească tip Simmental (ACVBR SIM).

Carne

Suntem informați că necesarul de tăurași de Bălțată Românească va fi asigurat de fermele ACVBR SIM regăsite în mai multe județe din țară. Acești tăurași vor fi îngrășați până la 800 de kg. Ei vor asigura necesarul de carne premium pe care îl vom găsi în marile magazine din România. Nu avem detalii despre ce magazine au încheiat colaborări. Cu toate acestea, mă gândesc la parteneriate cu lanțuri mari de distribuție. Îmi vin în minte nume precum Kaufland, Carrefour sau Auchan.

Carnea de vită va fi comercializată sub brandul „Bălțata Românească – produse românești” și aflăm prin intermediul Asociației faptul că acesta va garanta continuu consumatorilor produse din carne fragedă, proaspătă și de calitate. Avem și o declaraie oficială din partea asociației ACVBR SIM:

Asta-i șansa crescătorilor de Bălțata Românească din România, ca împreună și în mod organizat să asigure hrana de zi cu zi pentru concetățenii lor. Credeți în fermierii din România, credeți în ACVBR SIM!

Avem și un alt detaliu important de comunicat. Acela că în paralel cu produsele din carne, asociația mai sus menționată va dezvolta și rețeaua de unități de procesare lapte și colectare lapte. Crescătorii de Bălțată Românească și fermierii pot deveni colaboratori ai ACVBR SIM direct sau prin intermediul asociațiilor partenere din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here