Dovleacul hibrid vine din Buzău; Are gust de tomate, miroase a pâine caldă și crește în forma unui șarpe

0
1139
Dovleacul

Dacă erai de părere că dovlecii sunt anoști și fără ceva special, ei bine te înșeli. Astăzi descoperim că în Buzău a aparut dovleacul hibrid. Vorbim despre o nouă specie creată în acest oraș și care se remarcă prin formă și nu numai. Este creația specialiștilor de la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Lemigucultură Buzău, iar mai multe detalii avem în continuare.

O primă informație dezvăluită este aceea că dovleacul reprezintă rezultatul a mulți ani de muncă. Este supranumit dovleacul-șarpe, asta datorită formei sale speciale la care ajunge în maturitate. Din datele aflate, acesta a fost obținut după încrucișarea unui dovleac chinezesc cu un castravete armenesc.

Prezentare dovleacul-hibrid:

Iată ce spune Camelia Bratu, cercetător la Stațiunea de Cercetare pentru Legumicultură Buzău:

„Striaţiile şi aspectul uşor spiralat îi conferă denumirea de dovlecel-şarpe iar la noi se comportă foarte bine în cultură. De asemenea, forma de liană îi dă un aspect luxuriant şi de aceea poate fi folosit şi pentru pergole, dar şi pentru consum.“

Aflăm că dovleacul urmează a fi brevetat și omologat odată ce va fi finalizată ultima etapă de testare. Cât despre gustul de tomate, acesta apare atunci când leguma ajunge la maturitate. Se transformă din verde în portocaliu și în final în roșu grena. Pe lângă denumirea de dovleac-șarpe, acesta este cunoscut și ca tomata-șarpe. Asta datorită gustului pe care îl are, fix precum o roșie bine coaptă.

Cercetătorii buzoieni spun că dovleacul-șarpe are multe întrebuințări, de la alimentație și până la medicină. În preparate oferă o aromă specială, iar ca plantă medicinală se remarcă prin conținutul bogat în postasiu, sodiu, vitamine și elemente nutritive. Un detaliu inedit este acela că dovleacul ar mirosi a pâine caldă.

Apropo de noutăți locale, vă reamintesc faptul că Stațiunea Pomicolă Iași a creat recent cireșele care se coc în august. Detalii extra aveți aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here