Francezii au creat un robot numit SentiV care poate analiza culturile agricole 24 din 24

2
976

Viitorul agriculturii este robotizat şi automatizat şi un startup francez pare pregătit pentru asta. Se numeşte Meropy, are sediul în Grenoble şi a creat robotul SentiV, care poate analiza culturile agricole de dimineaţă până seara.

Designul său este atipic, nu aduce deloc cu un robot clasic. E practic un cilindru care conectează două spiţe de roată şi va patrula autonom culturile, culegând date vitale. SentiV a fost conceput pentru a îmbunătăţi practicile fermierilor şi e gândit pentru optimizarea fenotipării pe parcele experimentale. Este mereu în contact cu solul, fotografiază şi filmează plantele de pe câmp.

Informaţiile sunt apoi alipite hărţilor de variabilitate şi fermierii vor putea gestiona mai bine dăunătorii şi bolile plantelor. Informaţiile colectate pot fi trimise în cloud şi e vorba aici despre următoarele:

  • nutrienţi
  • hidratare
  • buruieni, boli, dăunători
  • etape fenologice pentru monitorizarea culturilor
  • optimizarea fenotiparii

Robotul cântăreşte doar 15 kilograme şi are o autonomie de până la 10 ore cu o singură alimentare. Primele teste se fac cu nişte culturi de porumb şi floarea-soarelui, în stadii avansate de dezvoltare. Există şi un algoritm de recunoaştere a imaginilor, care îi permite să identifice plantele. SentiV e capabil să patruleze până la 20 de hectare pe zi. Are senzor de imagine multispectral şi pe viitor va mai primi şi alţi senzori.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here