Raiffeisen Bank a lansat Creditul BIO pentru fermierii cu culturi ecologice (Dobândă redusă şi alte beneficii)

0
514

Marile bănci din România continuă să realizeze programe speciale ce vin în ajutorul fermierilor şi să le ofere linii de credit avantajoase. Raiffeisen Bank a lansat în această săptămână Creditul BIO pentru fermierii care realizează culturi ecologice. Ce avantaje aduce aflaţi mai jos.

Creditul BIO este gândit pentru fermierii care lucrează suprafeţe certificate sau în curs de certificare ecologică. Astfel, acest credit vine cu o dobândă mai redusă cu 1% faţă de cea standard, cu sume mai mari acordate per hectar (950 de euro pe hectar), dar şi o perioadă extinsă de rambursare. Banca îi va solicita fermierului certificarea ce atestă cultivarea de suprafeţe ecologice sau aflate în curs de conversie ecologică, acesta fiind de altfel singurul document necesar pentru a primi fondurile.

Intenţia este de a susţine agricultura Bio şi a creşte acest segment. La finalul primelor 6 luni din 2021, soldul creditelor nete acordate IMM-urilor de către banca austriacă era cu 21% mai mare decât în aceeaşi perioadă din 2020. În august Raiffeisen şi partenerul său RWA Raiffeisen Agro România anunţau că vor oferi fermierilor romani consultanţă şi soluţii de financare specifice investiţiilor agricole, dar şi investiţii în sisteme de irigaţii, asta la costuri de finanţare reduse la jumătate de la oferta standard a băncii. Asta se întâmplă prin sursele atrase de la Fondul European de Investiţii.

În România doar 3% din suprafaţa ecologică este în exploatare, deci e loc de expansiune. Raiffeisen a susţinut în acest an şi un nume mare pe piaţa locală a confecţiilor, acordând un credit de 400.000 de euro către Braiconf, companie de confecţii cu o istorie de peste 70 de ani şi care e în plină reinventare.

Sursa foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here