În loc de corn și lapte, elevii din Ciugud primesc nuci; Debutează programul „Ronțăie smart! Mănâncă sănătos!”

0
422
nuci

Dacă până înainte de pandemie elevii din clasele 1-8 beneficiau de programul Cornul și Laptele, iată că acum au loc schimbări. De exemplu astăzi descoperim detalii despre inițiativa pusă la cale de către școala smart din Ciugud. Aici cornul și laptele au fost înlocuite cu.. nuci.

Aflăm că elevii din Ciugud (jud. Alba) vor găsi începând din acest an școlar, caserole cu nuci proaspete pe bănci. Nucile sunt culese din livezile românești, iar programul se numește „Ronțăie smart! Mănâncă sănătos!”. Există și o parte de învățare, elevii fiind îndemnați astfel să înlocuiască chipsurile cu fructe și legume.

Aceste produse urmează a fi oferite gratuit la anumite intervale de timp, iar programul de faă este unul pilot care implică învăarea regulilor de alimentație sănătoasă. Totul are loc cu ajutorul administrației locale și a unui procesator de nucă din România. Un alt detaliu pe care îl aflăm este acela că programul va implica și medici pediatri și nutriționiști, care vor avea întâlniri cu elevii pentru explicarea principiilor ce stau la baza unei alimentații sănătoase.

Există și o declarație oficială din partea primarului comunei Ciugud, Gheorghe Damian, pe care o avem mai jos:

Modul în care mâncăm este o formă de educație. De aceea este important să îi învățăm pe copiii noștri în familie și în școală să mănânce sănătos, astfel încât să fie sănătoși. În vremuri în care tentația unor produse nesănătoase este la orice pas, avem obligația să îi învățăm pe copii ce înseamnă alimentația sănătoasă și care sunt riscurile la care se expun dacă nu mănâncă sănătos. O minte sănătoasă poate fi doar într-un corp sănătos, iar acest lucru ne propunem să îl explicăm cu răbdare, tact și cu exemple concrete copiilor noștri de la școala din Ciugud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here