Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, își retrage demisia din Guvern; Ce l-a determinat să se răzgândească?

0
1168
Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, își retrage demisia din Guvern; Ce l-a determinat să se răzgândească?

Se pare că Adrian Oros, Ministrul demisionar al Agriculturii, își va retrage până la urmă demisia. Acesta a declarat pentru News.ro că este o perioadă scurtă și că fermierii nu trebuie să fie afectați de această criză politică. Avem detalii în rândurile de mai jos.

Surse din conducerea PNL au declarat pentru News.ro că ministrul Agriculturii își va reevalua demisia din funcție. Vă reamintesc că Adrian Oros, ministrul susținădor al fostului lider Ludovic Orban, și-a dat demisia din Guvern pe 27 septembrie, exact după congresul PNL.

Recent, ministrul demisionar a declarat că va renunța la demisie. Motivul ar fi că este vorba despre o perioadă scurtă și că nu dorește să provoace disfuncționalități în sistem. Oros a declarat:

„Fermierii nu trebuie să fie afectați de criza politică. Am sperat că vor numi pe altcineva  și că activitatea va continua fără șocuri inutile”

Motivul din spatele demisionării lui Adrian Oros ar fi fost pentru că, pentru premierul Florin Cîțu, agricultura și industria alimentară nu au fost niciodată priorități. Ministrul Agriculturii a arătat că bugetul MADR pentru 2021 reprezintă 60% din execuția bugetară a anului 2020. Astfel, ar fi afectat programele aflate în derulare, iar la rectificarea bugetară MADR a primit o sumă infimă. Pe de altă parte, PNRR nu a fost cuprins în nicun proiect major pentru agricultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here