Pierderi uriașe pentru cel mai mare exportator de carne de vită din lume; Brazilia a raportat două cazuri de boala „vacii nebune” (ESB)

0
291
Brazilia
Pierderi uriașe pentru cel mai mare exportator de carne de vită din lume; Brazilia a raportat două cazuri de boala „vacii nebune” (ESB)

Peste 50% din transporturile celui mai mare exportator de carne de vită au fost oprire. După China, Arabia Saudită, Indonezia și Egipt au interzis și ele importurile din Brazilia. Alerta a fost declanșată de două cazuri de ESB (cunoscută și drept boala „vacii nebune”), raportate în urmă cu două săptămâni. De atunci, Brazilia a cunoscut pierderi uriașe, mai mult de jumătate din transporturi fiind oprite.

Principalul importator al cărnii de vită braziliene este China. Odată cu interdicția din partea Chinei, Brazilia a pierdut 48% din exporturile de carne de vită. Astfel, volumul lunar raportat pe luna iulie este de 90.000 de tone. Pierderile săptămânale pentru cel mai mare exportator de carne de vită ajung astfel până la aproape 30.000 de tone potrivit ABC Network.

În ciuda încrederii exprimate de oficialii brazilieni în reluarea comerțului, situația pare-că se înrăutățește. Alte trei țări au interzis importurile de carne de vită braziliană prin care: Indonezia, Arabia Saudită și Egipt. Astfel, situația se complică din ce în ce mai mult, indistria de carne de vită braziliană pierzând încă 7% pe piața internațională.

În plus, Rusia a aplicat o interdicție parțială pentru prelucrarea unităților din două state braziliene: Mato Grasso și Minas Gerais. Această situație poate duce la creșterea prețurilor cărnii de vită. Oferta devine mai strânsă din cauza contradicției efectivelor în Australia și UE, a interzicerii exporturilor aplicate de Argentina și a altor factori.

Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor spune că nu au fost necesare alte investigații pentru cazurile de ESB raportate în Brazilia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here