Producătorul de paste Barilla are probleme cu preţul tot mai ridicat al grâului

1
846

Ne-am obişnuit să auzim zilnic de criza componentelor electronice, dar există în acelaşi timp şi crize în zona alimentară şi agricolă. Livrările de grâu au fost limitate în anul 2021 şi a crescut şi preţul la materii prime, iar unul dintre giganţii care resimte aceste lucruri este celebrul producător de paste Barilla.

Informaţia a devenit publică, în urma unei declaraţii a vicepreşedintelui Paolo Barilla pentru Reuters. Compania Barilla a fost fondată în 1877 şi este lider mondial în segmentul pastelor făinoase. Iată declaraţia lui Barilla, în vârstă de 60 de ani care a moştenit imperiul denumit după familia sa:

Luăm mâncarea de-a gata, dar anumite organizaţii şi oameni lucrează pentru a o furniza şi asta e foarte fragil. Vedem în acest an o lipsă a producţiei de grâu şi poate fi o perioadă foarte grea. Nu ne aşteptam la asta acum 2 sau 3 luni, de aici rezultă că sistemul e fragil. Începem să vedem efectele schimbărilor climatice, care afectează negativ producţia în categoria noastră.

Căldura intensă a dus la uscarea culturilor agricole în cele mai mari huburi de producţie de pe glob. Astfel a apărut o insuficienţă a stocului de cereale. Barilla afirmă că situaţia e instabilă şi costurile logistice şi pentru energie, şi ele în creştere vor duce inevitabil la scumpirea pastelor. Barilla e un om competitiv, având o carieră în Formula 1 înainte de a intra în afacerea familiei sale.

Barilla are în stoc şi sosuri de tomate şi pesto, dar şi brandul de biscuiţi Mulino Bianco. A avut cifra de afaceri de 3.89 miliarde de euro în 2020. Compania pregăteşte şi investiţii în dezvoltare şi inovaţie între 2020 şi 2024. Barilla va pivota mult spre livrări, gastronomie, reţete, conţinuturi digitale, pentru a fi mai atractivă pentru publicul tânăr.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here