Un nou proiect de ordonanță de urgență a fost anunțat miercuri! Fermierii își vor putea vinde produsele direct din fermă

0
429
Fermierii
Un nou proiect de ordonanță de urgență a fost anunțat miercuri! Fermierii își vor putea vinde produsele direct din fermă

Se pare că în viitor fermierii își vor putea vinde produsele fără intermediari, direct de la ușa fermei. Astfel, cei ce doresc să se angajeze ca vânzători nu vor fi obligați să aibă cursul de vânzător. Va fi eliminată și interdicția a cel mult două soldări pe an. Acestea sunt câteva dintre prevederile unui nou proiect de ordonanță de urgență anunțat miercuri, 18 august. Avem detalii mai jos.

Ministrul economiei, Claudiu Năsui, a dat exemplul mai multor țări europene unde s-a extins un nou concept de afaceri. Se numește „from-farm-to-fork / de la fermă la furculiță”. Fermierii se adună pe rețele de socializare împreună cu clienții lor și spun ce produse au pe stoc. Clienții plasează comenzi și ca să evite custurile recurente de transport, se întâlnesc o dată pe săptămână timp de o oră să își livreze produsele comandate. Practic, oamenii cumpără direct de la fermier.

Deși această metodă funcționează în occident, protecția consumatorului de la noi zice că e ilegal acest model de business.

Prevederi noi

Potrivit ministrului, noul proiecte ar cuprinde și măsuri prin care vor fi eliminate astfel de excese ale statului împotriva antreprenilor. Una dintre ele ar fi eliminarea obligației de a face un curs inutil de vânzător pentru oamenii care vor să facă vânzare. Ministrul este de părere că prețurile produselor nu scad în extrasezon datorită birocrației. În acest sens, ordonanța va cuprinde și modificări legate de soldarea sau lichidarea stocurilor. Astfel, el a declarat:

„Eliminăm și birocrația de care era nevoie la soldarea sau lichidarea stocurilor. Dacă o firmă voia să-și lichideze marfa, trebuia să parcurgă o birocrație întreagă, inclusiv să facă o notificare la primărie. Eliminăm și interdicția de a face mai mult de două soldări pe an. După acest proiect, totul se va face ușor. O economie este cu atât mai sănătoasă cu cât permite concurența. Concurența pentru cele mai bune produse și concurența pentru cele mai mici prețuri”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here