Fermierii și crescătorii de animale din zona montană vor beneficia de susținere din partea MADR

0
426
MADR
Fermierii și crescătorii de animale din zona montană vor beneficia de susținere din partea MADR

Deși demisionar, Adrian Oros încă se află la șefia Ministerului Agriculturii. Ministrul a făcut o vizită pe 2 octombrie 2021 în județul Bistrița-Năsăud, semnând protocolul între MADR și Tașuleasa Social ce vizează dezvoltarea durabilă a zgonelor străbătute de traseul Via Transivanica. Avem detalii mai jos.

Potrivit ministrului, una dintre priotitățile sale este să asigure susținerea locuitorilor din zonele montane, promovarea produselor lor, dar și educarea tinerilor pentru consumul de produse locale, tradiționale românești. Președintele Asociației Tașulea Social, Alin Uhlmann Ușeriu, a realizat o prezentare a campusului și a pădurii pedagogice.

De asemenea, au fost prezentate cele mai importante proiecte desfășurate Organizația Tașuleasa Social, în special cele concentrate pe Via Transilvanica. Evenimentul a cuprins susținerea unei conferințe de presă ce a vizat semnarea protocolului dintre MADR și Asociația Tașuleasa Social care privește dezvoltarea sustenabilă a zonei străbătute de Via Transivalnica.

Părțile implicate își propun creearea unui cadru insituțional pentru cooperarea, susținerea și schimbul reciproc de informații în vederea realizării, sprijinirii și susținerii de acțiuni de conștientizare și informare a cetățenilor în vederea promovării Via Transilvanica. Produsele vor fi înregistrate pe scheme europene sau naționale drept „Produs Montan” sau „Produs Tradițional”.

Scopul proiectului Via Transilvanica este de a pune în valoare patrimoniul cultural și natural al României, în beneficiul comunităților din zonele străbătute, dar și a turismului românesc și a dezvoltării durabile. De asemenea, proiectul urmărește și creșterea ofertei de locuri de muncă și reducerea depopulării zonei montane. Tășuleasa Social a construit în 2011 în parteneriat privat și o Pădure Pedagocică, folosită în cadrul proiectelor educaționale desfășurate de asociație cu tineri voluntari din toată țara.

Pădurea Pedagogică a primit vizita a peste 1000 de persoane în fiecare an, dintre aceștia aproximativ 80% fiind copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here