Parlamentul European anunță evenimentul anual „Ziua europeană a produselor ecologice”; Iată când are loc

0
355
Ecologice

Această săptămână marchează și o sărbătoare importantă în agricultură și anume lansarea evenimentului anual „Ziua europeană a produselor ecologice„. Aflăm că Parlamentul European, Comisia și Consiliul European au semnat o declarație comună care stabilește data la care se va sărbători această zi specială și anume 23 septembrie.

Descoperim că această decizie se înscrie în continuarea Planului de acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice adoptat de Comisie în 25 martie 2021. Planul cu pricina implica și stabilirea unei zile în vederea sensibilizării publicului cu privire la producția ecologică.

Ecologice

Astfel în fiecare an pe data de 23 septembrie va fi sărbătorită ziua europeană a produselor ecologice. Vorbim despre producția ecologică, un tip de agricultură durabilă prin care producția alimentară se realizează în armonie cu natura. Se implică și biodiversitatea și bunăstarea animalelor. 23 septembrie coincide cu echinocțiul de toamnă, când durata zilei este egală cu cea a nopții. Aici se face aluzie la un simbol al echilibrului între agricultură și mediu.

Planul de acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice include 23 de măsuri pentru asigurarea unei creșteri echilibrate a sectorului. Ca beneficii o astfel de producție oferă câmpuri cultivate ecologic care prezintă cu 30% mai multă biodiversitate iar consumatorii știu exact ce primesc. Produsele primesc sigla ecologică a UE.

Mai multe detalii pot fi aflate de aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here