Comunicat APIA: Fermierii și crescătorii de animale încă pot beneficia de adeverințe pentru încasarea în avans a subvențiilor

1
874
Comunicat APIA: Fermierii și crescătorii de animale încă pot beneficia de adeverințe pentru încasarea în avans a subvențiilor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a emis un nou comunicat. Anunță astfel crescătorii de animale și fermierii că eliberează în continuare adeverințe APIA pentru încasarea în avans a subvențiilor agricole aferente acestui an. Prin intermediul acestora, fermierii își pot contracta împrumuturi bancare garantând că subventiile care li se cuvin vor fi eliberate până la demararea plăților în avans. Vă reamintesc că plata avansului începe la 18 octombrie.

Adeverințele eliberate pot fi folosite pentru a accesa credite în cadrul instituțiilor financiare cu care APIA are încheiate convenții. Potrivit Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 50/2017 de modificare a Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr.703/2013 pentru aprobarea condițiilor în care se vor încheia convențiile dintre instituțiile financiar-bancare și nebancare și APIA, în vederea finanțării de către acestea a activităților curente ale beneficiarilor plăților derulate de instituția noastră în baza adeverințelor eliberate, dobânda aferentă acordării creditelor va fi de RON-ROBOR 6M + maxim 2%.

APIA atrage atenția fermierilor care doresc să acceseze credite pentru finanțarea capitalului de lucru în ceea ce privește comisionale. Soluțiile de finanțare trebuie analizate cu atenție sporită în ceea ce privește costul acestora, astfel încât să aleagă modalitățile de finanțare care răspund cel mai bine necesităților proprii.

Vă reamintim că adeverințele pot fi solicitate la APIA prin mijloace electronice. Cererea de eliberare poate fi accesată de aici. Toate convențiile încheiate între APIA, instituțiile bancare și nebancare și Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR)/ Fondul Național de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM) sunt postate pe site-ul instituției, chiar aici.

Până acum, APIA a eliberat 16.998 de adeverințe pentru schemele de plăți directe și 11.935 de adeverințe pentru măsurile de mediu și climă.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here