Prețul bumbacului explodează la nivel global; Iată care sunt urmările acestei majorări

0
426
Bumbac

Finalul lunii septembrie aduce vești rele pentru întreaga lume, asta odată cu scumpirea bumbacului. Aflăm că la bursa de la New York, contractul la bumbac cu livrare în luna decembrie a urcat până la 1005 dolari pentru o livră (453 grame).

Acesta este cel mai ridicat nivel înregistrat după luna noiembrie 2011. Aflăm că motivul din spatele acestei scumpiri este asociat cu creșterea puternică venită în special de China. Majorarea de preț este de 28%, iar un alt factor care contribuie este creșterea costurilor maritime.

Potrivit analiștilor, anul 2021 va fi al doilea an consecutiv de deficit global de aprovizionare cu bumbac. De asemenea, apar mențiuni cu privire la faptul că cel mai mare utilizator global și anume China, va avea nevoie de noi surse de aprovizionare pentru industria sa textilă.

Printre alte vești aflate astăzi se numără și faptul că și alte importante țări producătoare de bumbac au probleme. Aici bifăm Bangladesh, Pakistan și India. Există îngrijorări în special din statul Punjab unde recolat este compromisă din cauza unei omizi. Această creștere a costului perceput pentru bumbac va fi transpusă într-o creștere a hainelor, pe care o vom vedea foarte curând.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here