Femierii vor putea depune proiecte pentru accesarea de fonduri europene începând din 8 octombrie; Avem noul calendar publicat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale

0
561
Fonduri

Dacă ieri știrea zilei era reprezentată de către demisia depusă de Ministrul Agriculturii, astăzi atenția ni se îndreaptă către AFIR. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) tocmai ce a publicat noul calendar pentru accesarea de fonduri europene. Când exact vor putea depune femierii proiecte aflăm din rândurile de mai jos.

Vorbim aici despre un calendar estimativ, referitor la deschiderea sesiunilor de depunere a proiectelor pentru femierii și antreprenorii din mediul rural. Astfel, cei care se încadrează aici și vor să acceseze fonduri europene în perioada 2021-2022 trebuie să verifice calendarul AFIR.

Acesta se prezintă astfel:

  • 8 octombrie 2021: lansare submăsura 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea sau marketingul produselor agricole” (alocare financiară totală de 182.777.722 euro)
  • 14 octombrie 2021: lansare submăsura 4.2a „Investiții în procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol” (alocare financiară de 20,5 milioane euro)

De asemenea, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a mai anunțat lansarea unor alte măsuri de mare interes pentru fermieri. Acestea vor fi lansate în luna octombrie, dar pentru moment nu avem date specifice asociate. În cazul acestora avem următoarea situație:

  • submăsura 4.1: „investiții în exploatații agricole” (alocare financiară de 760 milioane euro)
  • submăsura 4.3: „investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice” – componenta infrastructura de acces agricolă (alocare financiară de 100,66 milioane euro)
  • submăsura 6.2: „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale” (alocare financiară de 50 milioane euro)
  • submăsura 6.4: „Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole” (alocare financiară de 100 milioane euro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here