Purcelușii unei ferme din Elveția beau Coca-Cola; Iată motivul pentru care fermierul aplică acest tratament inedit

0
359
Cola

Deși consumul de băuturi răcoritoare precum Coca-Cola poate face mult rău, iată că celebrul suc are și o implicație pozitivă. Aflăm că celebra băutură este folosită de un fermier elvețian din Moosseedorf, Berna, pe post de tratament minune pentru purcelușii săi. Ce rol are Cola în această ecuație aflăm din rândurile următoare.

Descoperim că zootehnistul Ruedi Bigler dă Coca-Cola purceilor în scop medical. Deși este greu de crezut, celebra băutură este cea o armă importantă în lupta contra bacteriilor dăunatoare din stomacul purceilor. Aflăm că în primele 4 săptămâni de viață purceii primesc lapte cu anticorpi care întăresc sistemul imunitar, de la scroafă, după care urmează o schimbare a hranei.

Se face trecerea la furaje de îngrășare făcute din cereale, proteine și fructe, dar această migrare este dificilă pentru purceluși. Odată înțărcați, purceii sunt predispuși la boli, iar una dintre problemele care poate avea consecințe potențial fatale este diareea. Cola este se pare o măsură preventivă simplă și ieftină împotriva acestor bacterii.

Aflăm că fiecare purcel primește aproximativ 100 ml de Cola, băutura fiind turnată direct peste harnă. Purcelușii sunt fani ai acestei combinații foarte dulce, dar secretul nu stă în zahăr, ci în acid. Băutura este foarte acidă și are un pH scăzut, protejând stomacul purcelușilor.

Același fermier declară că sunt și alți fermieri care folosesc acest tratament minune, fără a apela la antibiotice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here