Solectrac lansează un tractor electric de 70 de cai putere la preţ de 75.000 de dolari

0
476

Electrificarea nu se produce doar la nivel de automobile comerciale sau de mijloace de transport în comun. Începem să vedem şi utilaje care trec pe baterie, iar cel mai nou exemplu este un Solectrac e70N, un tractor electric de 70 de cai putere.

Acesta şi-a început deja testele în zona de nord a Californiei, promiţând performanţă la nivelul tractoarelor diesel. Solectrac este un creator de tractoare electrice care provine din California şi are rolul de a oferi fermierilor „independenţă de poluare, de infrastructură şi volatilitatea preţurilor combustibililor”. Compania a ajuns virală atunci când a donat un tractor Compact Electric Tractor (CET) către o organizaţie non profit din Hawaii.

Avem de-a face cu un tractor compact aici, iar acel „N” din numele său vine de la „Narrow”, adică îngust. E gândit pentru uşurinţă de manevrare în vii şi ferme de dimensiuni medii spre mari. Puterea vine de la un sistem de 52 kW, cu tracţiune integrală. O baterie de 60 Wh LFP alimentează totul şi oferă 8 ore de autonomie. Poate ridica încărcături de până la 900 de kilograme.

Ca la maşinile Tesla, cine vrea să precomande produsul, trebuie să dea un avans, în acest caz unul de 1000 de dolari. Preţul de bază este de 74.999 dolari şi include şi un încărcător de 6 kW. Livrările vor începe în primăvara lui 2022. Poţi adăuga şi o baterie uşor de schimbat, de 60 kWh la 18.000 de dolari. Posibil ca fermierii să poată aplica la stat pentru un discount similar cu cel obţinut la maşinile electrice.

În SUA există un program numit FARMER, care acoperă până la 80% din costurile proiectelor de genul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here