Tinerii fermieri și fermele mici pot obține fonduri europene nerambursabile; Iată ghidul final pentru accesarea sprijinului financiar

0
477
fermieri

Acest final de săptămână vine cu vești bune din partea Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Vorbim despre publicarea pe afir.info a versiunilor finale ale „Ghidului solicitantului pentru accesarea sprijinului financiar acordat pentru instalarea tinerilor fermieri. Se acordă fonduri și pentru dezvoltarea fermelor mici și pentru cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectoarele agricol și pomicol.

Tinerii fermieri au parte de o majorare a sprijinului financiar care poate fi obținut începând cu acest an. Se ajunge la o finanțare 100% nerambursabilă pentru cei care se instalează prima dată ca tineri fermieri. Această finanțare se acordă pentru maxim 3 ani și poate fi în valoare de 40.000, 50.000, 60.000 sau 70.000 euro. Sumele diferă în funcție de dimensiunea exploatației care se poate calcula de aici.

Există și o mențiune aici, aceea că se poate asigura un plafon de sprijin superior dacă există integrate operațiuni de condiționare în Planul de Afaceri. Se pot obține fonduri europene și pentru dezvoltarea fermelor mici, sprijin de asemenea 100% nerambursabil, dar de o valaore maximă de 15.000 euro. Aici condițiile de finanțare rămân similare cu cele din anii precedenți.

Există și o majorare de la 100.000 euro la 250.000 euro pentru cei care doresc să acceseze submăsura 16.4a/16.4, finanțarea fiind 100% nerambursabilă. Cei interesați să acceseze asemenea fonduri europene pot găsi Ghidul Solicitantului în secțiunea „Investiții PNDR” pe site-ul afir.info.

Cererile de finanțare vor fi realizate și depuse online, odată ce sesiunea va intra în desfășurare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here