Tinerii fermieri primesc ajutoare nerambursabile de până la 70.000 euro de la UE; Iată condițiile

0
429
Fermieri

Luna septembrie vine cu vești bune pentru tinerii fermieri. Cei care au în plan să înceapă o afacere în domeniul agricol se pot bucura de fonduri nerambursabile în valoare de până la 70000 euro din partea UE. Ce alte condiții implică acest program numit „Sprijin pentru instalarea tinerilor femieri” aflați din rândurile de mai jos.

Un prim detaliu pe care îl aflăm este acela că bugetul total alocat pentru program este de 100 milioane de euro. Dintre totalul menționat aici, 30 milioane de euro sunt rezervați pentru afacerile din zona montană. Cei interesați pot depune deja cererile la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, ca parte din Programul Național de Dezvoltare Rurală. Termenul limită este 26 noiembrie.

Cât despre condiții, aflați că sunt eligibili tinerii cu vârsta până la 40 de ani și calificative adecvate, care se instalează pentru prima dată ca șefi unici ai exploatației agricole. Totodată, sunt eligibile și acele persoane juridice cu mai mulți acționari. În această din urmă situație este implicat un tânăr fermier care se instalează și exercită un control efectiv pe termen lung.

Vorbim despre control în ceea ce privește deciziile referitoare la gestionare, riscuri financiare și beneficii. Important de precizat faptul că această finanțare este 100% nerambursabilă. Se acordă pentru o perioadă de maxim 4 ani și pornește de la 40.000 euro și ajunge la maxim 70.000 euro. Aflați că această sumă variază în funcție de dimensiunea exploatației.

Iată pentru ce pot obține tinerii fermieri fonduri:

  • Retehnologizarea fermelor (achiziție de utilaje, echipamente și irigații);
  • Operațiuni de condiționare/procesare;
  • Agricultură ecologică;
  • Integrare într-o formă asociativă;
  • Dezvoltarea unei ferme de subzistență;
  • Preluarea integrală a fermelor cu o valoare economică mai mică;
  • Plantarea soiurilor autohtone/creșterea raselor de origine
  • Adaptarea fermelor la standarde de calitate și protecția mediului;

Detalii extra despre program și modalitate de înscriere pot fi găsite aici!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here